Groothandel en leverancier van staaflijsten in heel Nederland

Lijstenfabriek Rojos is producent van hand bewerkte staaflijsten t.b.v. diverse inlijstingen en schilderijen. Wij leveren lijsten in elk gewenst profiel , kleur bewerking en hoeveelheid, al dan niet voorzien van diverse ornamenten.

Gronderen en  bewerking van de staaflijst

De bewerking van de staaflijsten en het gronderen houdt in dat nadat de profielen zijn geschaafd volgens onze eisen, ca. 8 lagen "Gesso / Paat " - dit is een mengsel van speciale kalk , water en speciale lijmen - worden aangebracht op de betreffende profielen. Na deze behandeling is de staaflijst na een paar dagen gereed voor het eventuele kleuren en/of vergulden. (door onze speciale manier van gronderen zijn de staven uitermate geschikt voor het bewerken met echt goud en echt zilver.) Nadat de staaf is gekleurd, onderkleur, kunnen we de mixtion aanbrengen t.b.v. het vergulden met bladmetaal, al dan niet goud of zilverkleurig.

Polijsten van de staaflijsten

De volgende stap is het polijsten van de blaadjes metaal op de staaf om een mooie volle glans te creëren op de blaadjes . Tot slot wordt de staaf nog bewerkt en afgelakt met een zgn. schellak om de staaflijst te voorzien van een karakteristieke blijvende en beschermende glans en om eventuele oxidatie tegen te gaan.   U kunt er eventueel nog voor kiezen om de staaflijst te voorzien van een antieke finish en/of het aanbrengen van een patinelaag om bijzondere en unieke effecten te verkrijgen. Het enkel lakken en beitsen van de staaflijst behoort vanzelfsprekend ook tot onze mogelijkheden.

Onze Staaflijsten

Garantie en service

Rojos lijsten luistert altijd naar de wensen van u als klant, we maken staaflijsten naar wens en geheel op maat. We leveren uitsluitend goede producten met garantie en gemaakt door vakmensen met meer dan veertig jaar ervaring. Rojos levert op tijd en heeft een ruime keuze aan staaflijsten. Bekijk online ons overzicht van schilderijlijsten of download onze catalogus.

Kwaliteitscontrole SchilderijlijstenSchilderijlijsten ZagerijVergulden van SchilderijlijstenPolijsten van Schilderijlijsten
Onze Atelierlijsten

Gratis advies

Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden van staaflijsten, neem dan contact met ons op. We voorzien u graag van een goed en gratis advies. U kunt ons bellen of een e-mail te sturen naarsales@rojos.nl. Ook bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze lijstenfabriek in Waarland (Noord-Holland).

Adresgegevens

De Groet 17a
1738DV Waarland

Tel. 0226-421518
Fax. 0226-421566
E-mail: sales@rojos.nl

Vragen of opmerkingen?

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

PageMyDay